Scroll down

Alternate Text

Samenwerking met reis- & toerismeondernemingen

The Code

Defence for Children - ECPAT bestrijdt seksuele uitbuiting van kinderen in de toerisme- en reisbranche door met bedrijven in de sector samen te werken. Eén van de belangrijkste elementen is de implementatie van The Code. Dit is een afkorting van 'The Code of Conduct for the Protection of Children from Sexual Exploitation in Travel and Tourism'. Dit is een gedragscode voor de reisindustrie. Defence for Children - ECPAT heeft gezorgd dat vele bedrijven en zelfs branche-organisaties The Code hebben omarmd en ingevoerd.

Down to Zero

In het Down to Zero-programma werken diverse Defence for children - ECPAT-partners samen met reis- en toerismeondernemingen om kinderen te beschermen tegen seksuele uitbuiting. Van internationale multinationals tot kleine lokale ondernemers en informele deelnemers zoals straat- en strandverkopers. Defence for children - ECPAT traint medewerkers – van de CEO tot koks, schoonmakers, beveiliging en receptionisten en faciliteert de ontwikkeling van kinderbeschermingsbeleid voor de ondernemingen.

Dit werk staat niet op zichzelf: Defence for children - ECPAT werkt ook samen met de overheid, gemeenschappen, maatschappelijke organisaties en met kinderen zelf om er voor te zorgen dat seksuele uitbuiting van kinderen in reizen en toerisme wordt voorkomen of gestopt. Defence for children - ECPAT gelooft dat alleen door een dergelijke multistakeholder-aanpak het probleem uit de wereld geholpen kan worden.

Onderzoek naar wereldwijde uitbuiting

Wilt u meer feiten en cijfers weten over seksuele uitbuiting van kinderen in reizen en toerisme, bekijk dan de Global Study on the Sexual Exploitation of Children in Travel and Tourism.

Kinderbescherming

Bohol en Boracay zijn twee van de meer dan 7000 Filipijnse eilanden. Deze twee eilanden zijn vanwege hun mooie stranden een toeristische trekpleister. Alleen helaas ook voor toeristen die kinderen seksueel misbruiken.

Lees wat we doen om kinderen te beschermen.

Regionale toerismeassociaties

De regionale toerismeassociatie voor het oosten van de Dominicaanse Republiek, slaat de handen ineen met de organisatie MAIS om kinderen te beschermen. Zij organiseren meetings, waar verschillende toerismeactoren samen komen om strategieën te bespreken.

Lees wat we doen om kinderen te beschermen.

Gidsen slaan handen ineen

Het kleine Indiase Khajuraho trekt jaarlijks vele bezoekers door haar wereldberoemde tempels met erotische afbeeldingen en afbeeldingen uit de Kamasutra die tot UNESCO Werelderfgoed behoren.

Lees wat we doen om kinderen te beschermen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee