Scroll down

Alternate Text

Podcast: Recht van Spreken

Over de podcast

Dit is Recht van Spreken, de podcast over kinderrechten van Defence for Children. Iedere maand spreekt host Carrie van der Kroon met professionals en jonge ervaringsdeskundigen. Want er is nog veel mis als het gaat om naleving van kinderrechten. De gevolgen daarvan zijn groot, op korte en op lange termijn. Wat moet er worden aangepakt? Welke ideeën en oplossingen zijn er? Onze gasten hebben recht van spreken, dus hoog tijd om naar hen te luisteren! Afleveringen zijn gerelateerd aan de onderwerpen waar Defence for Children voor opkomt: armoede, familie, jeugdhulp, jeugdstrafrecht, meisjesrechten, migratie, onderwijs en seksuele uitbuiting.

Shutterstock 110442686

Aflevering 3: Verder na de verkiezingen: 'kinderrechten zijn niet links of rechts'

In deze podcast blikken we terug op de Tweede Kamerverkiezingen, en kijken we vooruit naar de komende regeringsperiode. Welke kinderrechtenthema's verdienen de absolute aandacht? Wat verwachten we van de nieuwe regering? En op welke Kamerleden hebben we onze hoop gevestigd?

Shutterstock 92486206

Aflevering 2: Terugdringen armoede onder kinderen te weinig prioriteit

Op dit moment groeien ruim 250.000 kinderen in Nederland op in armoede. Dit aantal is veel te hoog en een groot probleem is dat dit aantal al jarenlang nauwelijks afneemt. Defence for Children vindt dat het terugdringen van armoede onder kinderen als absolute prioriteit in het regeerakkoord moet worden opgenomen.

Vreemdelingenbewaring Dossier Klein

Aflevering 1: Ontwikkelingsschade kind door lange verblijfsonzekerheid

In het vreemdelingenbeleid in Nederland wordt niet goed gekeken naar de rechten en belangen van het kind. Hierdoor lopen vreemdelingenkinderen grote schade op in hun ontwikkeling. Defence for Children wil dat hier structurele verandering in komt in de komende regeringsperiode.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee