Scroll down

Alternate Text

Nationale Postcode Loterij

Samenwerken

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.  

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 7,6 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Defence for Children en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij vormen samen met de Postcode Loterijen in Groot-Brittannië, Zweden, Duitsland en Noorwegen de Postcode Lottery Group. De Postcode Lottery Group is met jaarlijks € 854 miljoen euro aan donaties één van de grootste private geldgevers aan goede doelen ter wereld. Goede doelen loterijen zijn als Nederlandse traditie opgenomen op de lijst Inventaris Immaterieel Erfgoed (UNESCO).

Defence for Children ontvangt sinds 2010 als beneficiënt een vaste bijdrage van € 500.000 per jaar van de Nationale Postcode Loterij. Dit betekent een geweldige steun voor ons werk. In algemene zin hebben wij meer kunnen betekenen op de gebieden seksuele uitbuiting van kinderen, jeugdstrafrecht, migratie en jeugdzorg. Daarnaast zorgt de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor een versterking van de organisatie, die bijdraagt aan een grotere slagkracht en betere zichtbaarheid.

Jonne Arnoldussen, hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij

"Als Nationale Postcode Loterij steunen wij al meer dan dertig jaar organisaties die zich inzetten voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld. We steunen Defence for Children in haar strijd tegen kinderrechtenschendingen, in Nederland en verder weg. Een van de projecten die met onze steun van de grond is gekomen, is de Europese kinderrechtenhelpdesk. Die biedt kinderen op de vlucht individuele juridische ondersteuning, waarbij meetbare successen worden geboekt. Daar zijn we trots op."

Dank aan deelnemers Nationale Postcode Loterij

Defence for Children is de Nationale Postcode Loterij en daarmee tevens de deelnemers aan de Loterij zeer dankbaar voor hun support en bijdrage:


De Nationale Postcode Loterij is te volgen op Twitter via @PostcodeLoterij en op Facebook via www.facebook.com/postcodeloterij. 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee