Scroll down

Alternate Text

Legaat

U kunt ook Defence for Children benoemen tot legataris. Defence for Children krijgt dan bijvoorbeeld een vastgesteld bedrag of een percentage van uw nalatenschap.

Een legaat is een duidelijk omschreven erfstuk of geldbedrag waar iemand een bijzondere bestemming aan wil geven. Een legaat is iets wat iemand krijgt, zonder dat diegene verder bij de afwikkeling van de nalatenschap betrokken raakt. Eigenlijk is een legaat een soort ‘mini-testament’. Er wordt bepaald dat iets naar een specifiek persoon of instelling gaat. Het legaat wordt na overlijden uitgekeerd en gaat dus voor op andere erfgenamen.

Voordelen:

  • Een legaat gaat voor op andere erfgenamen.
  • Door een legaat in uw testament op te nemen weet u zeker dat het benoemde geldbedrag terecht komt bij de persoon of instantie van uw keuze.
  • Uw wensen staan duidelijk op papier en voorkomen discussies over de erfenis.

Een notaris helpt u bij nemen van de juiste keuzes passend bij uw situatie en uw nalatenschap. In overleg met Defence for Children kunt u uw nalatenschap een specifieke bestemming geven, bijvoorbeeld als u een bepaald programma van Defence for Children wilt steunen. Neem hiervoor gerust contact op, we denken graag met u mee.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een legaat? Neem dan contact op met:

Els Brands:
Telefoon: 071 5160980

STUUR EEN E-MAIL

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee