Scroll down

Alternate Text

Wat doen we

De organisatie

Defence for Children is een internationaal opererende organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Daadwerkelijke versterking van kinderrechten kan alleen gerealiseerd worden als de rechten van kinderen vastgelegd zijn in wet- en regelgeving en er continu toezicht plaatsvindt op de naleving ervan. Defence for Children gebruikt het VN-Kinderrechtenverdrag en alle daaruit voortvloeiende jurisprudentie en andere internationale verdragen als uitgangspunt om kinderrechten geïmplementeerd te krijgen en de naleving te monitoren. In Nederland vormen Defence for Children en ECPAT één organisatie. ECPAT is een netwerk van organisaties in 86 landen en voert wereldwijd campagne tegen seksuele uitbuiting van kinderen.

Kinderrechtenhelpdesk

De Kinderrechtenhelpdesk is het kloppend hart van de organisatie. Via de Kinderrechtenhelpdesk krijgen wij juridische vragen en signalen van kinderen, ouders, advocaten en hulpverleners. Deze signalen kunnen voor ons aanleiding zijn voor verder onderzoek en om te lobbyen voor wet- en regelgeving waarin het kind centraal staat, in lijn met het VN-Kinderrechtenverdrag. Wij zetten een extra stap waar andere instanties ophouden. Hiermee helpen we kinderen direct. Daarnaast bereiken wij een grotere groep kinderen door te pleiten voor wets- en beleidswijzigingen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee