Scroll down

Alternate Text

Fonds op Naam

Een bijzondere manier van nalaten is via een Fonds op Naam. Een Fonds op Naam laat zich het beste omschrijven als een goed doel binnen een goed doel. Het kan vanaf een bepaald minimumbedrag worden opgericht, bij leven of door middel van een testament.

Met een Fonds op Naam kiest u een bestemming voor uw nalatenschap en geeft u zelf een naam aan uw fonds. Bijvoorbeeld de naam van een dierbare ter herinnering. Een Fonds op Naam is een schenking aan een goed doel, ook het hoofdfonds genoemd, met een gerichte opdracht.

Een Fonds op Naam wordt opgericht met een overeenkomst tussen de schenker en het goede doel. Het geld staat meestal op een bankrekening. Dit kan bij leven maar ook via een beschikking in het testament.

Voordelen:

  • Dit is uw eigen fonds, er hoeft geen aparte stichting worden opgericht. Dit scheelt tijd, geld, administratie en beheer. Het doel moet wel passen binnen de doelstelling van Defence for Children.
  • Er hoeft geen bestuur benoemd te worden.
  • Het biedt u de mogelijkheid op persoonlijke wijze het werk van Defence for Children structureel te ondersteunen.

Hoe wordt een Fonds op Naam opgericht?

Een Fonds op Naam biedt u de kans om kinderen op een heel eigen manier te helpen. Wilt u een royaal bedrag schenken en heeft u wensen wat betreft de besteding? Maar heeft u zelf niet de tijd, zin of ervaring om het project op te zetten? Dan is een Fonds op Naam bij Defence for Children wellicht iets voor u.

De volgende stappen worden genomen bij het opzetten van een Fonds op Naam:

1. Kennismakingsgesprek met Defence for Children
2. Samen kijken welke programma’s aansluiten bij uw interesses en wensen
3. U kiest zelf een naam voor het fonds
4. Samen de looptijd van het fonds bepalen
5. Het Fonds op Naam notarieel vastleggen
6. Defence for Children start met het beheren van het fonds en de besteding van het geld.

Voor meer informatie over het oprichten van een Fonds op Naam binnen Defence for Children neemt u contact met ons op. Voor algemene vragen over het instellen van een Fonds op Naam kunt u ook terecht bij een notaris.

Meer weten?

Wilt u meer weten over een Fonds op Naam? Neem dan contact op met:

Els Brands:
Telefoon: 071 5160980

STUUR EEN E-MAIL

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee