Scroll down

Alternate Text

Nationale Postcode Loterij

Samenwerken

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen ongeveer 2.9 miljoen Nederlanders mee met de loterij. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is al ruim 6,5 miljard euro aan mens en natuur gegeven. UNICEF, Voedselbanken Nederland, het Wereld Natuur Fonds, Amnesty International, Natuurmonumenten, Artsen zonder Grenzen en vele andere organisaties, waaronder Defence for Children ontvangen elk jaar steun.

Defence for Children ontvangt sinds 2010 als beneficiënt een vaste bijdrage van € 500.000 per jaar van de Nationale Postcode Loterij. Dit betekent een geweldige steun voor ons werk. In algemene zin hebben wij meer kunnen betekenen op de gebieden seksuele uitbuiting van kinderen (ECPAT), jeugdstrafrecht, migratie en jeugdzorg. Daarnaast zorgt de bijdrage van de Nationale Postcode Loterij voor een versterking van de organisatie, die bijdraagt aan een grotere slagkracht en betere zichtbaarheid.

"Ook begin 2020 mochten we een prachtige cheque in ontvangst nemen tijdens het Goed Geld Gala. We zijn enorm dankbaar voor deze bijdrage!"

Mirjam Blaak

Het format van de Postcode Loterij is ook actief in het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Noorwegen, waar de People's Postcode Lottery, de Svenska PostkodLotteriet, de Norsk PostkodeLotteri en de Deutsche Postcode Lotterie fondsen werven voor goede doelen. In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen.

Dank aan deelnemers Nationale Postcode Loterij

Defence for Children is de Nationale Postcode Loterij en daarmee tevens de deelnemers aan de Loterij zeer dankbaar voor hun support en bijdrage. Van elk lot gaat ten minste 40% naar meer dan 100 goede doelen op het gebied van mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking, sociale cohesie, natuur en milieu. Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steunt u onder meer Defence for Children. 


De Nationale Postcode Loterij is te volgen op Twitter via @PostcodeLoterij en op Facebook via www.facebook.com/postcodeloterij. 

Jonne Arnoldussen, hoofd Goede Doelen van de Nationale Postcode Loterij

"Als Nationale Postcode Loterij steunen wij al meer dan dertig jaar organisaties die zich inzetten voor een betere, duurzame en rechtvaardige wereld. We steunen Defence for Children in haar strijd tegen kinderrechtenschendingen, in Nederland en verder weg. Een van de projecten die met onze steun van de grond is gekomen, is de Europese kinderrechtenhelpdesk. Die biedt kinderen op de vlucht individuele juridische ondersteuning, waarbij meetbare successen worden geboekt. Daar zijn we trots op."

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee