© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Bijeenkomst honderden kinderen zonder verblijfsrecht

23 april 2016


Groep Ik blijf 2016_DfC_HR_1200pix-9460.jpg

Honderden kinderen zijn al meer dan vijf jaar in Nederland zonder verblijfsvergunning. Vandaag kwamen meer dan honderd gewortelde kinderen bijeen in het Kinderrechtenhuis om te praten over hun toekomst. De kinderen leven in grote angst. Angst dat ze teruggestuurd worden naar een land dat ze niet kennen omdat zij hier al jaren wonen, naar school gaan en vriendjes en vriendinnetjes hebben.

David, 11 jaar: "Ik denk dat heel veel kinderen nu blij zijn dat er zoveel aandacht aan wordt besteed. Daniel, 10 jaar: "We hopen dat dit helpt. Dat hopen we heel graag."


Kinderpardon blijkt geen oplossing

Veel mensen denken dat er met de komst van het Kinderpardon in 2013 een oplossing is gekomen. Dat is helaas niet waar. 92% van de kinderen die een beroep doen op het Kinderpardon, wordt afgewezen ondanks dat zij al langer dan vijf jaar in Nederland verblijven, nadat zij een verblijfsvergunning hebben aangevraagd. De regels van het kinderpardon zijn onduidelijk en onrechtvaardig. Ondanks het feit dat bijna 38.000 mensen de petitie tekenden voor een Eerlijk Kinderpardon veranderde er niets. Per jaar komen er honderden gewortelde kinderen bij aan wie een verblijfsvergunning op grond van het Kinderpardon wordt geweigerd. De kinderen en hun rechten moeten weer centraal komen te staan. Uitzetting van gewortelde kinderen is een ernstige schending van de kinderrechten.

Maryam Al Neema, 16 jaar: "Los van het feit dat het in Irak onveilig is, weet ik helemaal niks van het land. Ik kan de taal niet, dus kan ik daar ook niet naar school en heb ik er helemaal geen toekomst. De IND vindt Irak denk ik niet onveilig genoeg om ons hier te houden, daarom hebben wij een aanvraag gedaan voor het Kinderpardon."


Campagne

Deze week starten we een campagne om aandacht te vragen voor deze kinderen. Wij roepen op tot een wet en verblijfsrecht voor álle gewortelde kinderen in Nederland. We starten een petitie 'Ik Blijf Hier' en hebben voor ieder kind een campagnepagina waar actiematerialen kunnen worden gedownload.

Bekijk hier de foto's van 23 april.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg