Scroll down

Alternate Text

Sanne Matheij

"Nederland staat op de zesde plaats in de KidsRights index. Dit lijkt een mooie prestatie, maar toch worden rechten van kinderen in Nederland nog vaak vergeten. Als stagiaire Kinderrechten & Migratie zet ik mij er voor in dat de rechten van kinderen wel gerespecteerd worden. Naast mijn stage ben ik in de afrondende fase van mijn master Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden."

Lisa Rozendal

"Na de master jeugdrecht te hebben gevolgd, is het een mooie kans om stage te mogen lopen bij Defence for Children, een organisatie die kinderen, ouders en professionals advies en juridische ondersteuning biedt bij vragen over kinderrechten. Kinderen zijn kwetsbaar, daarom help ik ze met plezier en kom ik graag op voor hun belangen en rechten."

Marloes Stella

"Als politicologe heb ik mij tijdens mijn studie veel met mensenrechten beziggehouden. Ik vind het leuk om nu meer over kinderrechten in het bijzonder te weten te komen en tegelijkertijd werkervaring op te doen als stagiaire op de communicatieafdeling van Defence for Children. Ook is het mooi om op deze manier bij te kunnen dragen aan de naleving van het VN-Kinderrechtenverdrag."

Dunya Veenhof

"Kinderen worden in de politiek vaak over het hoofd gezien. Voor mijn stage doe ik onderzoek naar Artikel 26 van het Kinderrechtenverdrag: toegang tot sociale zekerheid. Het Nederlandse voorbehoud op dit artikel treft kinderen die opgroeien in armoede en sociale uitsluiting ervaren. Ik vind het een ontzettend leuke en belangrijke uitdaging om het perspectief van kinderen te verdedigen."

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee