Scroll down

Alternate Text
News banner

100.000 handtekeningen in 24 uur voor kinderpardon

Terwijl er in Den Haag een onafgebroken kerkdienst wordt gehouden voor Hayarpi en haar familie, tekenen binnen 24 uur meer dan 100.000 mensen een petitie van Tim Hofman voor een kinderpardon dat wél werkt. Dat zoveel mensen in zo’n korte tijd hun steun uitspreken voor een rechtvaardig kinderpardon, laat zien dat dit onderwerp sterk leeft in Nederland. De verontwaardiging over het uitzetten van gewortelde kinderen verdwijnt niet. Zolang er geen oplossing is voor die 400 kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland zijn, zullen politici bevraagd worden over het kinderpardon.

 

Gisteren zond Tim Hofman aan het eind van de middag op zijn Youtube kanaal #BOOS de documentaire Terug naar je eige land uit. In de documentaire volgt hij vijf kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland zijn en toch niet in aanmerking kwamen voor het Kinderpardon. We zien Nemr (8), Maksim (14), Denis (10), Arina (5) en Kingsley (16). Nemr is bang om uitgezet te worden naar Irak. Maksim, Denis en Arina zijn al uitgezet naar Oekraïne. En Kingsley is bang uitgezet te worden naar Nigeria.

Niet uit te leggen

Hofman vertelt het verhaal van angst en onzekerheid bij de kinderen op zijn geheel eigen manier. Hij weet op die manier wél heel goed in beeld te brengen hoe schrijnend en absurd de situatie van de kinderen is geworden. Fractievoorzitters Klaas Dijkhoff, Sybrand Buma en Alexander Pechtold slagen er niet in om aan Nemr uit te leggen waarom hij terug moet naar Irak.

100.000 handtekeningen

Hofman is een burgerinitiatief gestart met als doel naar de Tweede Kamer te gaan om zijn idee voor het Kinderpardon toe te kunnen lichten. Zijn petitie is inmiddels meer dan 100.000 keer getekend. De enorme steun die er vanuit de samenleving is om voor deze kinderen een oplossing te vinden, is een helder signaal in de richting van de coalitiepartijen.

Nemr heeft het zwaar

Defence for Children verwelkomt de documentaire en het voorgenomen burgerinitiatief van Tim Hofman. Martine Goeman: “Het probleem is urgent. Een jongen als Nemr zagen we een paar weken geleden nog in het Kinderrechtenhuis. Hoewel hij vrolijk oogt, is bij een langer gesprek met Nemr ook te merken hoe zwaar de onzekerheid en de angst om uitgezet te worden op hem drukt en hem in de weg zitten om een onbezorgd jongetje van negen te kunnen zijn.”

Het waait niet over

De enorme steun voor de kinderen die na langdurig verblijf in Nederland nog steeds in onzekerheid verkeren en de vastberadenheid die kerkelijk Nederland laat zien om onafgebroken een kerkdienst gaande te houden voor het gezin Tamrazyan, laat volgens Defence for Children zien dat er nu echt een oplossing moet komen voor deze kinderen. De regering mag de oproep om de rechten van deze kinderen te erkennen niet negeren.

Meer informatie

Kijk de documentaire Terug naar je eige land

Teken de petitie van Tim Hofman

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Campagne ‘Ze zijn al Thuis‘ wint Hoogvlieger Award 2023

De campagne ‘Ze zijn al Thuis’ heeft de Hoogvlieger Award van het Expertise Centre Humanitarian Communication gewonnen. …


Lees meer

Defence for Children bouwt ‘wachtkamer’ voor gewortelde kinderen

Met een immense wachtkamer op het grasveld tegenover de Tweede Kamer vraagt Defence for Children op 12 april aandacht vo…


Lees meer

Defence for Children wil oplossing voor gewortelde kinderen zonder verblijfsvergunning

Defence for Children start vandaag een nieuwe campagne Ze zijn al thuis om aandacht te vragen voor in Nederland gewortel…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee