Scroll down

Alternate Text

Gids voor het toezicht op kinderen in gesloten instellingen

Europese Praktische Gids met praktische handvatten voor professionals voor het houden van toezicht op plekken waar minderjarigen in geslotenheid worden geplaatst.

Pers banner

Defence for Children België heeft een Europese Praktische Gids ontwikkeld met praktische handvatten voor professionals voor het houden van toezicht op plekken waar minderjarigen in geslotenheid worden geplaatst. De situatie voor minderjarigen in gesloten instellingen is voor deze publicatie in veertien Europese landen onderzocht, Defence for Children heeft dit voor de Nederlandse situatie gedaan. Het is voor het eerst dat er een gids is uitgekomen die zich richt op het toezicht op kinderen en de kwetsbaarheden van kinderen in geslotenheid zijn geplaatst.

De Europese Praktische Gids is onderdeel van het Europese project 'Children’s Rights Behind Bars'. In dit project werkten ngo's uit 14 Europese landen en 11 internationale kinderrechtenexperts samen. De uitgebrachte gids stelt toezichthouders, waaronder inspecties, klachtencommissies, kinderrechters, advocaten, maar ook beleidsmakers en Kamerleden, beter in staat de situatie van kinderen die in gesloten instellingen verblijven te monitoren en rekening te houden met de kwetsbaarheden van kinderen in gesloten instellingen zoals een jeugdzorgplus instelling, jeugd GGZ instelling, politiecel of een justitiële jeugdinrichting.

Met de publicatie wil Defence for Children een bijdrage leveren om de rechten van kinderen in gesloten instellingen beter te implementeren en te monitoren.

Download hier de gids 'Children Rights behind bars'

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee