Scroll down

Alternate Text
News banner

Campagne Don’t Look Away: Meld kindermisbruik ook op reis!

De zomervakantie is weer begonnen en de toerismesector draait op volle toeren. Mensen staan er niet altijd bij stil, maar ook op toeristische bestemmingen vindt seksuele uitbuiting van kinderen plaats. Of je nu in Nederland, binnen Europa of naar een verre bestemming reist, overal kun je worden geconfronteerd met signalen van seksuele uitbuiting.

Defence for Children -  ECPAT voert daarom ook deze zomervakantie campagne om reizigers op te roepen alert te zijn en vermoedens van kindermisbruik te melden bij www.dontlookaway.nl. Weet jij wat je moet doen als je een verdachte situatie ziet? Doe de quiz en test je kennis.

Nederlander opgepakt in Mexico

Dankzij een anonieme tip werd onlangs de van kindermisbruik verdachte Nederlander Nelson M. in Mexico gearresteerd. Meldingen zoals deze zijn cruciaal bij het opsporen van plegers van kindermisbruik. In het buitenland weten reizigers vaak niet waar zij vermoedens van kindermisbruik kunnen melden. Defence for Children - ECPAT beheert de meldingswebsite www.dontlookaway.nl waar mensen signalen van kindermisbruik in het buitenland kunnen melden. De meldingen worden gedeeld met de Nederlandse politie die de melding, indien deze voldoende informatie bevat, doorzet naar de politie in het land waar het vermoedelijke kindermisbruik plaatsvond.

De campagne

Reisorganisaties, zoals onder andere de ANVR, de ANWB, Corendon en TUI, trainen reisleiders en voeren samen met ons campagne via social media. Via hun reisorganisaties ontvangen reizigers de Don’t Look Away berichten. Ook hangen er op luchthavens posters waarop de meldingswebsite dontlookaway.nl wordt gepromoot. Via de Facebookpagina (Dontlookawaynl) en Twitter (@DontLookAwayNL) worden nuttige informatie en tips gedeeld. De campagne loopt dit jaar tot 4 september.

Samenwerkingspartners

De campagne Don't Look Away wordt gevoerd in een samenwerkingsverband tussen het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Koninklijke Marechaussee, de politie, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, de ANVR, TUI Benelux, de ANWB, Corendon, Defence for Children - ECPAT, Terre des Hommes, Plan Nederland en Free a Girl.

Meer informatie:



Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

ROC Twente wint wedstrijd voor bewustwording tegen seksueel misbruik

Op vrijdag 22 maart 2024 kwamen ruim vijftig leerlingen van negen verschillende mbo-scholen uit heel Nederland samen voo…


Lees meer

Initiatiefwet over Duurzaam Internationaal Ondernemen

Op 27 oktober 2022 dienden de ChristenUnie, de Partij van de Arbeid, GroenLinks en de SP het wetsvoorstel Verantwoord en…


Lees meer

Building Back Better: broodnodige actie tegen seksuele uitbuiting van kinderen

Het éénjarige Building Back Better programma van de Down to Zero alliantie richt zich op de groeiende seksuele uitbuitin…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee