Scroll down

Alternate Text
News banner

Ding mee naar de Jaap Doek-Kinderrechtenscriptieprijs 2022

De Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en kinderrechtenorganisatie Defence for Children loven dit najaar voor de tiende keer de Jaap Doek-Kinderrechtenscriptieprijs uit.

In november 2012 werd deze scriptieprijs ingesteld ter ere van prof. Jaap Doek vanwege zijn bijzondere verdiensten op het terrein van kinderrechten, binnen Nederland en wereldwijd.

Deze scriptieprijs gaat uit naar de beste masterscriptie op het terrein van kinderrechten. Niet alleen rechtenstudenten, maar ook studenten van andere disciplines kunnen meedingen naar deze scriptieprijs. De prijs is sinds enkele jaren ook opengesteld voor kandidaten uit Caribisch Nederland,  Suriname en Vlaanderen.

Prijs en voorwaarden

Deelnemers aan de Jaap Doek-Kinderrechtenscriptieprijs maken kans op een georganiseerde reis naar Genève, inclusief een bezoek aan het VN-Kinderrechtencomité (n.b. enkel indien de omstandigheden op dat moment het plaatsvinden van deze reis toelaten) en een geldprijs ter waarde van € 500,00, vrij te besteden. Voor beoordeling komen enkel in aanmerking masterscripties (Nederlands en Engelstalig) die in het afgelopen academisch jaar (1 september 2021 tot en met 31 augustus 2022) met een 8 of hoger zijn beoordeeld. De deadline voor het inleveren van de masterscriptie is maandag 10 oktober 2022, 12:00 uur. Zie hieronder voor een gedetailleerde beschrijving van de voorwaarden. 

Jury

De jury bestaat uit een aantal deskundigen met bijzondere verdiensten op het gebied van kinderrechten:

  • Jaap Doek (voorzitter), emeritus hoogleraar Jeugdrecht (Vrije Universiteit Amsterdam);
  • Karin Arts, hoogleraar Internationaal recht en ontwikkeling (ISS Den Haag, deel van Erasmus Universiteit Rotterdam);
  • Sharon Detrick, senior juridisch adviseur, PhD (Defence for Children);
  • Ton Liefaard, vice-decaan Faculteit der Rechtsgeleerdheid en UNICEF-hoogleraar Kinderrechten (Universiteit Leiden);
  • Wouter Vandenhole, hoogleraar Mensenrechten en kinderrechten (Universiteit Antwerpen).

Uitreiking

De inzenders van de door de jury genomineerde scripties worden uitgenodigd om hun scriptie tijdens de uitreikingsceremonie te presenteren. De ceremonie vindt plaats op dinsdagmiddag 6 december aanstaande op de rechtenfaculteit in Leiden (onder enig voorbehoud) en wel van 14:30-17:00. Vanaf 14:30 wordt de zaal opengesteld, waarna prof. Ton Liefaard om 15:00 officieel zal openen met een welkomstwoord.

Contact

Vragen over de Jaap Doek-Kinderrechtenscriptieprijs? Neem contact op met het secretariaat van de Afdeling Jeugdrecht van de Leidse universiteit. Dit kan via de e-mail jeugdrecht@law.leidenuniv.nl of telefonisch (071-5276056).

Bekijk hier het reglement

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mulock Houwer-Lezing 2022

Op 24 november 2022 zal de elfde editie van de jaarlijkse Mulock Houwer-lezing plaatsvinden. Dit jaar verzorgt Simone va…


Lees meer

Reactietijd Kinderrechtenhelpdesk

De Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children ontvangt veel berichten over individuele zaken met uiteenlopende onder…


Lees meer

Nederlandse NGO’s roepen op: internationale gemeenschap neem actie tegen Israel

Nadat het Israëlische leger vorige week donderdag met geweld zeven prominente Palestijnse mensenrechtenorganisaties binn…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee