Scroll down

Alternate Text

Kinderrechtenhelpdesk

Neem contact op

Defence for Children

Defence for Children komt op voor kinderrechten van alle kinderen in zowel het binnen- als het buitenland. Via onze Kinderrechtenhelpdesk verlenen we juridische steun aan kinderen van wie de rechten geschonden dreigen te worden. We doen onderzoek en geven voorlichting aan professionals, ouders en kinderen. Ook bepleiten we de borging van kinderrechten in wetgeving en beleid.

Kinderrechtenhelpdesk: wat doen we precies?

De Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children biedt kinderen, jongeren, ouders, advocaten en hulpverleners advies en juridische ondersteuning bij vragen over kinderrechten. Bekijk de video om te zien hoe we werken!

Verhalen van kinderen

Mellicentia heeft een droom

Mellicentia (17) uit Sierra Leone is vastbesloten om de toekomst van meisjes en jonge vrouwen in haar land te verbeteren. Ze lobbyt in de Girls Advocacy Alliance tegen economische uitsluiting, seksueel geweld en tienerzwangerschappen. Haar strijd voerde haar in september naar Genève, waar ze indruk maakte op het VN-Kinderrechtencomité.

LEES MEER

Isatu inspireert meisjes en jonge vrouwen

In Sierra Leone zijn zoveel tienermoeders, dat niemand ervan opkijkt als een meisje van vijftien zwanger raakt. De ambitieuze Isatu (20) komt op voor hun rechten en probeert ze ervan te overtuigen om de hoop niet op te geven. Als je Isatu vraagt wat ze vindt van de positie van meisjes en jonge vrouwen in haar land, reken dan op een vlammend betoog dat zelfs de grootste cynicus zal inspireren. 

LEES MEER

In Nederland vormen Defence for Children en ECPAT één organisatie.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee