Scroll down

Alternate Text

Together for the protection of children in tourism

De uitdaging

Toerisme brengt veel positiefs. Het kan leiden tot werkgelegenheid en economische ontwikkeling en tot meer begrip tussen mensen. Maar er zijn ook negatieve gevolgen, zowel sociaaleconomisch als voor het milieu. Eén van de negatieve gevolgen is seksuele uitbuiting van kinderen in toeristische bestemmingen.

Het Thaise Ministerie van Toerisme en Sport sloeg begin september 2022 de handen ineen met 20 overheidsinstanties en NGO’s, waaronder ECPAT Foundation en ondertekende een Memorandum of Understanding om het Child Safe Tourism Friendly Project te promoten. Helaas stelde ECPAT, tijdens een veldbezoek in september 2022, vast dat de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting geen prioriteit is van de autoriteiten en andere belanghebbenden in Phang-Nga. Hier heerst een overtuiging dat Phang-Nga een bestemming is voor familie- en kwaliteitstoeristen en geen nachtleven of uitgaansgelegenheden biedt, zoals Phuket. Om die reden erkennen verschillende belanghebbenden niet dat hier seksuele uitbuiting van kinderen voorkomt. Toch zien relevante stakeholders voordelen te werken aan kinderbescherming bij de ontwikkeling van toerisme, ook in Phang-Nga.

Wat we doen

Ons project ‘Together for the protection of children in tourism’ biedt stakeholders in Phang-Nga handvatten de doelstellingen van het Child Safe Tourism Friendly Project te verwezenlijken. Eén van de initiatieven is het TUI Academy-programma dat beroepsonderwijs en duurzame carrièremogelijkheden biedt aan jongeren uit kwetsbare gemeenschappen. Dit wordt uitgevoerd door Plan International en de TUI Care Foundation. Wij richten ons met onze partners in Thailand op de samenwerking met reisorganisaties om risico’s voor kinderen in kaart te brengen en kinderbescherming in te bedden in de bedrijfsvoering. Concrete acties:

  • Assisteren van bedrijven in het beschermen van kinderen: met The Code (thecode.org) als tool worden toerismebedrijven geholpen intern beleid te ontwikkelen en medewerkers te trainen. Multistakeholderworkshops bevorderen de samenwerking tussen de private sector, lokale overheid en maatschappelijke organisaties in het tegengaan van seksuele uitbuiting in de regio's.
  • Voeren bewustwordingscampagnes: professionals in de toerismesector en de gemeenschappen worden geïnformeerd over het probleem en hoe te handelen wanneer zij signalen van seksuele uitbuiting waarnemen. Iedereen kan bijdragen aan én is nodig voor de bescherming van kinderen in toeristische gebieden.
  • Versterken samenwerking: samenwerkingsverbanden zijn versterkt om seksuele uitbuiting van kinderen, in reizen en toerisme in aangewezen gebieden in Thailand (Phang-Nga en Phuket), uit te bannen.
  • Versterken kinderen: kinderen en jongeren worden getraind om leeftijdsgenoten te informeren en om samen op te komen voor hun rechten.

Resultaten juli 2024

In juli 2024 hebben wij:

  • 300 kinderen met informatie bereikt
  • 350 toerismeprofessionals getraind
  • 20 bedrijven ondersteund in het ontwikkelen van kinderbeschermingsbeleid en getraind om kinderen te beschermen in de dagelijkse bedrijfsvoering
  • 40 multistakeholders getraind
  • 50.000 mensen met informatie bereikt

De impact

Bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Alleen in een cultuur waar niet wordt weggekeken, waar men signaleert en rapporteert, kunnen we kinderen veiligheid en bescherming bieden.

Onze belofte

Geen enkel kind hoort seksueel uitgebuit te worden. Wij gaan door totdat alle kinderen beschermd zijn tegen seksuele uitbuiting.

Samenwerking

Defence for Children - ECPAT werkt samen met TUI Care Foundation en Plan International Nederland aan de uitvoering van dit project. Onze partners in Thailand zijn ECPAT International en ECPAT Foundation Thailand.

Financering

Het project wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (Fonds Bestrijding Kinderarbeid) van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de TUI Care Foundation.

Meer weten? 

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met:

Wafaa Abdelhadi

Telefoon: 071 5160980

STUUR EEN EMAIL

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee