Scroll down

Alternate Text

Betere bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting

Miljoenen kinderen wereldwijd worden seksueel uitgebuit, zowel online als offline. En dit aantal blijft groeien. De Down to Zero-alliantie voert de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen op. In twaalf landen in Azië en Latijns-Amerika zetten we ons in voor de bescherming van kinderen en de preventie van seksuele uitbuiting. Dat doen we samen met kinderen, jongeren, activisten, ouders, scholen, overheden, bedrijven, en iedereen die een verschil kan maken, in het programma Step Up the Fight Against Sexual Exploitation of Children.

Kinderen centraal

De focus van het programma ligt op kinderen in al hun diversiteit. Zij moeten beter beschermd worden tegen seksuele uitbuiting, ongeacht hun geslacht, afkomst, genderidentiteit, geloof, ras, lichamelijke en geestelijke capaciteit.

Kinderen en jongeren zelf weten als geen ander wat voor hen belangrijk is. Daarom hebben zij een hoofdrol in het programma. Ze worden getraind als youth leaders zodat ze hun stem kunnen verheffen en worden gehoord. Ze werken aan het veranderen van de sociale normen en schadelijke tradities die seksuele uitbuiting van kinderen in stand houden. Ook vragen ze de overheid en autoriteiten om beter beleid, wetgeving en handhaving, en sterkere systemen die hen moeten beschermen.

Bescherming en preventie

De omgeving waar kinderen en jongeren opgroeien, moet veilig zijn. Ook de online omgeving van kinderen en jongeren moet beschermen tegen seksuele uitbuiting. Met bewustwording, trainingen en intensieve lobby-activiteiten richt het SUFASEC programma zich op ouders en verzorgers, overheid en bedrijfsleven. Zij moeten het kader scheppen waarbinnen kinderen en jongeren zich in alle veiligheid optimaal kunnen ontplooien.

Down to Zero

De Down to Zero-alliantie bestaat uit Terre des Hommes, Child Rights Coalition Asia, Conexión, Defence for Children-ECPAT, Free A Girl en Plan International, in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De alliantie werkt sinds 2016 aan het voorkomen en stoppen van seksuele uitbuiting van kinderen.

Lees hier meer over Down to Zero

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit project? Neem dan contact op met:

Lizet Vlamings
Telefoon: 071 5160980

STUUR EEN E-MAIL

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee