Scroll down

Alternate Text

Overige zorg

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) biedt ondersteuning aan burgers die moeilijker ‘meekomen’ in de samenleving. De Wmo is bij uitstek geschikt om te vragen om concrete hulpmiddelen zoals rolstoelen of krukken, maar ook bijvoorbeeld om financiering voor opvang. De uitvoering van de Wmo valt onder de verantwoordelijkheid van gemeenten. Ongedocumenteerde kinderen kunnen vanwege de Koppelingswet geen aanspraak maken op Wmo-zorg (artikel 8 Wmo). De gemeente kan wel zelf bepalen of zij haar Wmo-voorzieningen openstelt voor ongedocumenteerde kinderen, maar zal niet gecompenseerd worden door het Rijk.

De GGD staat open voor alle inwoners van de stad. Ook het consultatiebureau en de bijbehorende inentingen zijn gratis en toegankelijk voor ongedocumenteerden.

TIP: Ongedocumenteerde kinderen worden niet altijd meegenomen in de gemeentelijke lijsten of schoollijsten voor vaccinaties en andere gezondheidszorg door het consultatiebureau. De ouders zijn verantwoordelijk om daarvoor afspraken te maken! Vraag het consultatiebureau, de school of uw huisarts om meer informatie hierover.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee