Scroll down

Alternate Text

Lessen op Toerismescholen

Achtergrond

ECPAT verzorgt voorlichtingsbijeenkomsten over kindermisbruik in toerisme voor studenten van middelbaar -en hoger toeristisch beroepsonderwijs en voor professionals in de toerismesector. Naast algemene informatie over seksuele uitbuiting van kinderen, gaat de voorlichting vooral over de rol van de reisindustrie in de bescherming van kinderen tegen seksuele uitbuiting. Er worden praktijkvoorbeelden gegeven die zijn gericht op verschillende beroepsgroepen in de toerismesector, zoals reisagent, reisleider, manager, vliegpersoneel en hotelpersoneel. Welke situaties zijn verdacht, en wat kun je dan doen? Op verzoek kan de voorlichting toegespitst worden op een bepaald land/regio of beroepsgroep.

Landelijke ECPAT Wedstrijd voor ROC's

Voor ROC's Toerisme heeft ECPAT een landelijke wedstrijd waarin leerlingen in groepjes gadgets bedenken met als doel kindermisbruik in toerisme onder de aandacht van reizigers te brengen. We hebben daar een budget voor vrijgemaakt van 1.800 euro. De gadgets worden door touroperators en hotels uitgedeeld. Het groepje met het winnende idee van de school gaat naar de landelijke finale. Daar presenteert de schoolwinnaar het idee aan een jury. De jury beoordeelt de plannen aan de hand van originaliteit, uitvoerbaarheid, bereik onder reizigers, duurzaamheid. Het winnende idee van de landelijke wedstrijd wordt daadwerkelijk op de markt gebracht. Jaarlijks doen 200 tot 300 leerlingen uit het hele land mee aan de wedstrijd. Winnende ideeën ECPAT wedstrijd:

Stuur voor meer informatie een email

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee