Scroll down

Alternate Text

Kindermishandeling, het heeft invloed op alles

Publicatie - Kindermishandeling.

Pers banner

Publicatie

Kinderen die zijn mishandeld of misbruikt, zijn levenslang getekend. Om inzicht te geven in de wereld van 119.000 kinderen die jaarlijks worden mishandeld, delen zeven jongeren hun jeugdervaringen en de langetermijngevolgen die zie hiervan ondervinden. Burgemeesters, wethouders, maar ook professionals vanuit de politie, de jeugdhulpverlening en de wetenschap reflecteren hierop. Met de verhalen gebundeld in het boek 'Het heeft invloed op alles' zet het Kinderrechtencollectief, waar Defence for Children voorzitter van is, politiek bestuurders aan om in het jeugdbeleid rekening te houden met de schadelijke gevolgen van kindermishandeling.

De langetermijngevolgen van kindermishandeling zijn enorm: van een negatief zelfbeeld, zeer weinig zelfvertrouwen tot ernstige gedragsproblemen en psychische problemen als een posttraumatische stressstoornis. De preventie van kindermishandeling en goede hulp aan kinderen die geweld hebben meegemaakt, is nodig om de bescherming van minderjarige slachtoffers te waarborgen waar zij volgens het VN-Kinderrechtenverdrag recht op hebben.

Na de decentralisatie van de jeugdhulp naar de gemeenten ligt de verantwoordelijkheid bij gemeenten. Burgemeester, wethouders, maar ook professionals vertellen ervaringen uit de dagelijkse praktijk, zij reflecteren op de verhalen van de jongeren en brengen hun eigen inzichten en adviezen in.

Het boek vormt met de verhalen van zowel slachtoffers van kindermishandeling als professionals die reflecteren vanuit hun ervaringen een unieke inkijk in de dagelijkse praktijk en de gevolgen van kindermishandeling en geweld tegen kinderen.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee