Scroll down

Alternate Text

Hoe wordt de zorg voor het ongedocumenteerde kind vergoed?

Volgens de Regeling onverzekerbare vreemdelingen is de zorgverlener verplicht eerst te proberen om de kosten te verhalen op de (ouders van de) patiƫnt. Daarvoor zal de zorgverlener proberen de ouders een betalingsregeling te laten ondertekenen of zal aanmaningen naar het opgegeven adres sturen. Indien de ouders de rekening niet kunnen voldoen, kan de zorgverlener een bijdrage vragen aan het CAK middels een declaratieformulier. Bij niet-direct toegankelijke zorg worden de gemaakte kosten alleen vergoed als de zorgverlener een contract heeft met het CAK. Het is dan ook belangrijk dat een ongedocumenteerd kind dat niet-direct toegankelijke zorg nodig heeft, deze krijgt bij een zorgverlener die een contract heeft met het CAK. Als een kind toch naar een zorgverlener is gegaan die geen contract heeft met het CAK, dan worden de kosten alleen vergoed als de zorgverlener aannemelijk kan maken dat overplaatsing naar een wel-gecontracteerde instelling medisch onverantwoord was.

Tip: Als u een rekening krijgt voor verleende zorg en u kunt het niet betalen, vraag de zorgverlener de rekening op te sturen naar het CAK. Als u geld leent om het te betalen, krijgt u het niet terug van het CAK. Als u niets doet met de rekening, komen er over tijd kosten bij!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee