Scroll down

Alternate Text

Erkend Goed Doel

CBF erkend goed doel

Het CBF werd in 1925 opgericht en verstrekt sindsdien een erkenning als goed doel aan fondsenwervende goede doelen instellingen. Om deze erkenning te krijgen dienen instellingen te voldoen aan strenge eisen. Het CBF wil dat het verantwoord besteden en fondsenwerven bevorderd wordt van goede doelen instellingen. Daarom ontwikkelt het CBF regelgeving voor een betrouwbare en verantwoorde werving en besteding van fondsen van instellingen. Het CBF houdt toezicht op verantwoorde fondsenwerving en bestedingen van instellingen en verstrekken voorlichting of advies aan onder anderen bedrijven, instellingen, overheid, publiek, gemeenten en andere overheidsinstanties.

Sinds juni 2016 beschikt Defence for Children over de CBF erkenning. Defence for Children vindt het belangrijk dat fondsenwerving op een verantwoorde wijze plaatsvindt. Wanneer u als giftgever of donateur een gift geeft, is het belangrijk dat u er op kunt vertrouwen dat er verantwoord met de bijdrage wordt omgegaan. Defence for Children vindt het belangrijk om zich als organisatie te committeren aan de strenge regelgeving van de CBF-erkenning.

Door de strenge voorwaarden van de erkenning dient Defence for Children aan verschillende eisen te voldoen. Zo vermeldt Defence for Children in het jaarverslag welke kosten waar aan toegerekend worden. Door deze inzichtelijkheid, kunt u met een gerust hart geven en zien welk bedrag naar welke doelstelling gaat.

Wat is de Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen wordt uitgegeven. Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.

Via deze link kunt u ons CBF-Erkenningspaspoort bekijken.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee