Scroll down

Alternate Text

Meisjesrechten

De achtergrond

Het VN-Kinderrechtenverdrag geldt voor alle kinderen. Toch zijn er veel landen waar meisjes geen gelijke toegang hebben tot hun rechten en worden achtergesteld en gediscrimineerd. Miljoenen meisjes wereldwijd lopen nog steeds de kans om slachtoffer te worden van seksueel geweld, huiselijk geweld, meisjesbesnijdenis en uitbuiting. Zo is van alle slachtoffers van seksueel geweld, de helft een meisje van 15 jaar of jonger. Meisjes in ontwikkelingslanden zijn bijzonder kwetsbaar. Ook hebben miljoenen meisjes wereldwijd geen toegang tot onderwijs en lopen ze de kans om uitgehuwelijkt te worden. Geweld tegen meisjes kan leiden tot tienerzwangerschap en schooluitval, waardoor de kans op een goede toekomst drastisch afneemt. Zonder inkomen en zelfstandigheid, zijn meisjes nog kwetsbaarder voor geweld. Een vicieuze cirkel waar meisjes zonder bescherming en ondersteuning maar moeilijk uitkomen. Defence for Children komt op voor gelijke rechten voor meisjes. Meisjes hebben recht op bescherming tegen alle vormen van discriminatie en geweld en dienen voldoende kansen te krijgen om zich zelfstandig ten volste te ontwikkelen.

Onze projecten:

Girls Advocacy Alliance Programma

Meisjes in Ethiopiƫ, Liberia, Sierra Leone en Ghana worden door discriminerend beleid, sociale normen en gewoonterecht aanhoudend achtergesteld. Samen met Plan Nederland en Terre des Hommes werken we aan gelijke rechten en kansen voor meisjes.

Lees meer

Zero Tolerance tegen meisjesbesnijdenis

Wereldwijd zijn 200 miljoen meisjes en vrouwen besneden. Naar schatting zijn ruim 3,5 duizend in Nederland wonende meisjes tot 19 jaar besneden en lopen jaarlijks 40 tot 50 meisjes het risico om besneden te worden.

Lees meer

Aanmelden voor de nieuwsbrief?

Hartelijk dank!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee