Scroll down

Alternate Text
News banner

Vragenlijst: Kinderen zijn de echte experts op het gebied van kinderen

De Europese Commissie wil graag van kinderen en jongeren (11 t/m 17 jaar) weten wat hun ervaringen zijn en welke oplossingen zij zien om van Europa een betere plek voor kinderen te maken. We horen het graag rechtstreeks van kinderen, want zij zijn prima in staat om oplossingen aan te dragen voor problemen waarmee ze worden geconfronteerd.

Daarom hebben Save the Children, UNICEF, EuroChild, World Vision International en Child Fund Alliance samen met de europese Commissie een enquête gemaakt om naar de mening van kinderen en jongeren te vragen. De vragenlijst kan ingevuld worden tot 30 oktober!

Uiteindelijk wordt er een rapport gemaakt van de mening van de kinderen en jongeren die meedoen aan deze vragenlijst. Dit zal bijdragen aan de ontwikkeling van twee belangrijke initiatieven waar de Europese Commissie momenteel mee bezig is:

1. Een strategie voor kinderrechten waarin staat hoe de EU en de landen in de EU de rechten van kinderen het beste kunnen beschermen. Kinderen hebben veel rechten, zoals het recht op onderwijs, het recht op veiligheid en het recht om je mening te geven. Deze worden allemaal beschreven in het VN-Kinderrechtenverdrag. De strategie voor kinderen probeert ervoor te zorgen dat alle rechten worden gehaald voor alle kinderen.

2. Een garantie voor kinderen die ervoor moet zorgen dat elk kind in de EU toegang heeft tot alle diensten die het nodig heeft, zoals toegang tot gezonde voeding, toegang tot gezondheidszorg en toegang onderwijs.

We hopen dat zoveel mogelijk kinderen in heel Europa mee willen doen, want ”kinderen zijn de echte experts op het gebied van kinderen”.

Invullen kan hier!

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Uitnodiging: uitreiking Jaap Doek Kinderrechtenscriptieprijs 2020

De Afdeling Jeugdrecht van de Universiteit Leiden en Defence for Children nodigen u van harte uit voor de uitreiking van…


Lees meer

Chocoladeletters te koop!

Nog een paar dagen en dat is Sinterklaas weer in het land! Een mooie gelegenheid om een gezellige avond met de kindere…


Lees meer

Nederland rapporteert over naleving kinderrechten aan de Verenigde Naties

Nederland heeft de afgelopen jaren ingezet op het verbeteren van de zorg en bescherming van de jeugd, aldus de vijfjaa…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee