Scroll down

Alternate Text

Tips voor hulp aan Oekraïne 

Met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne komt ook de eerste hulp op gang. Wat kun je doen om de Oekraïense bevolking te helpen? Of hoe kun je de Oekraïense mensen hier steunen? Veel Nederlanders vragen het zich af. Lees onze tips en ga aan de slag!

Doe een donatie

Defence for Children biedt hulp aan kinderen in nood in Oekraïne en Polen. We komen op voor de rechten van kinderen en verstrekken noodhulpgoederen aan gezinnen in schuilkelders in Oekraïne, denk aan voedsel, water, medicijnen en sanitaire artikelen. Daarnaast bieden we juridische hulp aan gezinnen op de vlucht in Polen.

Maak jij ons werk mogelijk met een gift? Heel hartelijk bedankt!

Demonstreer

De afgelopen dagen zijn op verschillende plaatsen mensen bij elkaar gekomen om hun steun te uiten voor Oekraïne, zoals in Amsterdam, Groningen en Heerlen. Sluit je aan en spreek je uit! 

Deel op social media

  • Spreek je uit op social media en gebruik deze hashtag: #WeStandWithUkraine
  • Je kunt ook onze berichten op socials over de situatie delen. 

Volg onze updates

Roep je gemeente op

Echte solidariteit met de mensen uit Oekraïne betekent het openstellen van onze grenzen voor mensen die op de vlucht zijn voor de oorlog. Daarom roepen wij onze regering op, vang vluchtelingen uit Oekraïne nu ook op in Nederland!

Door de oproep van ‘De Goede Zaak’ te tekenen laat je horen dat een grote groep Nederlanders solidariteit met de Oekraïense bevolking voelt. En dat we het kabinet verantwoordelijk houden om ook hier in actie te komen en vluchtelingen op te vangen. 

Zelf vluchtelingen opvangen

Op dit moment wachten duizenden vluchtelingen met een verblijfsvergunning in het asielzoekerscentrum op een woning. Takecarebnb maakt het mogelijk dat zij tijdelijk bij een gastgezin logeren. Heb jij een kamer over? Voor gastgezinnen is de logeerperiode een bijzondere ervaring. De gast blijft maximaal drie maanden logeren. Je geeft je gast een warm welkom en een positieve start in Nederland.
Meer informatie

Landelijk platform

Ondertussen tonen mensen in Nederland zich op hun best, de betrokkenheid is hartverwarmend! Wil jij ook iets betekenen? Op het landelijk platform nederlandvoorvluchtelingen.nl kun jij vinden wat je kunt doen voor Oekraïense vluchtelingen en bij wie je daarvoor terecht kunt.
Meer informatie

RefugeeHelp.nl

RefugeeHelp.nl is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen wil inzetten. Het dynamische platform biedt informatie en bundelt initiatieven van de overheid, bedrijven, maatschappelijke organisaties en particulieren. Hier staan de wensen en behoeften van vluchtelingen voorop, komen vraag en aanbod samen en kan iedereen die zich wil inzetten voor vluchtelingen inspiratie opdoen en bijdragen. RefugeeHelp.nl is een platform voor en door vluchtelingen.
Meer informatie

Online cursus voor leerkrachten

Speciaal voor leerkrachten en docenten is er een online cursus ontwikkeld door AUGEO over het steun bieden aan vluchtelingenkinderen. Momenteel zien we de eerste vluchtelingen vanuit Oekraïne in Nederland arriveren, waaronder veel kinderen. In korte tijd hebben ze zeer stressvolle gebeurtenissen meegemaakt. Iedereen die in zijn werk te maken heeft met deze kinderen of jongeren, kan een zeer belangrijke rol voor ze spelen. Naast de cursus kan ook onze speciale campagne Expeditie Veerkracht je helpen om deze kinderen nog beter te steunen.
Meer informatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee