Scroll down

Alternate Text

Jeugdzorgplicht gemeentes onmogelijk in gezinslocaties

Oproep tot sluiting gezinslocaties

Defence for Children

Defence for Children komt op voor de kinderrechten van alle kinderen in zowel het binnen- als het buitenland. Via onze Kinderrechtenhelpdesk verlenen we juridische steun aan kinderen van wie de rechten geschonden dreigen te worden. We doen onderzoek en geven voorlichting aan professionals, ouders en kinderen. Ook bepleiten we de borging van kinderrechten in wetgeving en beleid.

Onze jongerenambassadeurs:

Rania: "We kregen een vergunning en ik zei ‘oh leuk’, gek eigenlijk"

Rania is Koerdisch en komt uit Irak. Op haar vierde vluchten haar ouders, samen met Rania en haar broer en zus naar Nederland. Ze procederen zeker tien jaar. Zo lang in onzekerheid, dat doet iets met je. Rania wordt er vooral wat vlak van. Na zo’n lange strijd gaat het enthousiasme er wel een beetje af. Zelfs als je hoort dat je voor altijd mag blijven.

Lees meer

Nazeli: "Ik heb eindelijk een stem en die ga ik laten horen ook"

De jongste ambassadeur is misschien wel de strijdvaardigste. Haar naam: Nazeli. Op haar achtste vertrokken met haar ouders en zusje vanuit Armenië om rust te vinden in Nederland. Dit duurde uiteindelijk tien jaar. Nazeli zit in 5 vwo en is vastbesloten rechten te studeren, om uiteindelijk zo veel mogelijk vluchtelingenkinderen te helpen.

Lees meer

Mina: "Mijn jeugd is afgenomen, maar ik ben ook dankbaar"

De ouders van Mina vluchten in 1998 vanuit Egypte naar Nederland, omdat zij vanwege hun geloof worden bedreigd. Mina en zijn zusje worden in Den Haag geboren. De hele familie woont heel lang in de illegaliteit en onzekerheid, zeker zeventien jaar. Die periode was heftig en moeilijk, maar zeker ook leerzaam. Mina hoor je daarom niet klagen.​

Lees meer

Luister naar Douaa, Kristina en Liwaa. Ze gaan hier naar school en hebben hier hun vrienden. Maar ze hebben nog geen verblijfsvergunning en zijn bang voor uitzetting naar een land dat ze amper kennen. Dat moet anders! Teken de petitie, want ze zijn al thuis.

Bekijk de video!

 

Contact

Defence for Children
Kinderrechtenhuis
Hooglandse Kerkgracht 17 G
2312 HS Leiden

Tel: 071-516 09 80

Neem direct contact op

In Nederland vormen Defence for Children en ECPAT één organisatie.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief?

Hartelijk dank voor de aanmelding!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee