© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png


 

Impactmeter Kinderen in Tel

3 juni 2009


Uit het rapport 'De impact van Kinderen in Tel op lokaal jeugdbeleid' blijkt dat bijna vijftig procent van de gemeenten veranderingen heeft doorgevoerd in het beleid naar aanleiding van de gegevens uit het Databoek Kinderen in Tel om de leefsituatie van kinderen te verbeteren. Ondanks het feit dat de meeste gemeenten (98%) bekend zijn met het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind, worden in minder dan veertig procent (38%) van de gemeenten kinderrechten daadwerkelijk gebruikt in de nota's over jeugdbeleid.


Van de ondervraagde gemeenten vindt 56% dat kinderen in Nederland geholpen zijn door Kinderen in Tel, omdat de volgende zaken zichtbaar zijn gemaakt:


  • De positie van kinderen in de gemeenten;
  • De verschillen tussen gemeenten en regio's;
  • De lacunes in het beleid;
  • De knelpunten in de leefomstandigheden van kinderen op lokaal niveau.

De impactmeter maakt duidelijk dat Kinderen in Tel een belangrijk instrument is dat in de loop van vier jaar diverse gemeenten aanzet heeft gegeven om aan de slag te gaan met het jeugdbeleid om het welzijn van kinderen te verbeteren. Voor Defence for Children, die verantwoordelijk is voor de campagne rond Kinderen in Tel, en voor alle samenwerkende organisaties is het van belang om te weten dat gemeenten behoefte hebben aan meer aandacht voor kinderrechten.


Defence for Children zal ervoor zorgen dat er op verschillende manieren zo veel mogelijk informatie bij de lokale beleidmakers, bestuurders en organisaties terecht komt. Bij de eerste twee edities van Kinderen in Tel zijn brochures uitgegeven, samengesteld door Defence for Children, respectievelijk: Kinderrechten als basis voor lokaal jeugdbeleid; een handreiking voor gemeentebestuurder (met toelichting over relevante artikelen uit het Kinderrechtenverdrag) en in het tweede jaar Kinderrechten in alle staten (met informatie over jeugdzorg en kinderrechten).


De impactmeter wijst uit dat de bekendheid van deze publicaties, tips en adviezen van Kinderen in Tel te gering is, 43% gemeenten kent deze producten niet, daar gaan wij hard aan werken.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
en lees de tweewekelijkse nieuwsbrief.

MELD U AAN


Tweets


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg