© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png


 

Geen verplichte aandacht voor kinderrechten in de klas

11 december 2008


shutterstock_427365847.jpg

Nederland gaat geen uitvoering geven aan VN-verplichtingen op het gebied van mensen- en kinderrechtenonderwijs. Dit schreven minister Plasterk en Verhagen gisteren aan de kamer, aan de vooravond van mensenrechtendag én de behandeling van de onderwijsbegroting. Nederland komt hiermee niet tegemoet aan de verplichtingen uit het Kinderrechtenverdrag.


Nederland krijgt al jaren kritiek van internationale organisaties over het gebrek aan aandacht voor mensen- en kinderrechteneducatie. Uit een vorige week verschenen rapport van het Platform Mensenrechteneducatie blijkt dat deze kritiek terecht is: mensen- en kinderrechten komen niet of nauwelijks aan bod in het primair en voortgezet onderwijs en in de lerarenopleiding. Een havo/vwo scholier hoeft niet de leren wat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens is. Nederland wijkt hiermee af van de omringende landen, en internationale afspraken.


De 15 organisaties verenigd in het Platform Mensenrechteneducatie (waaronder Defence for Children ) hebben kritiek op het besluit van minister Plasterk om geen uitvoering te geven aan het World Programme for Human Rights Education. Minister Verhagen zegt in de brief weliswaar toe een lespakket te ontwikkelen, maar daarvan zijn er al heel veel.


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
en lees de tweewekelijkse nieuwsbrief.

MELD U AAN


Tweets


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg