© Powered by SiteSpirit

 


logo_DFC_03.png 


Seksuele uitbuiting

uitbuiting-klein.jpg


Ondersteuning slachtoffers uitbuiting

Betere bescherming rechten van slachtoffers


De uitdaging

Uitbuiting van kinderen is een ernstige misdaad en mensenhandelaren die zich hieraan schuldig maken wil Defence for Children - ECPAT succesvol vervolgen. Kinderen die het slachtoffer worden van uitbuiting krijgen daarom vaak te maken met de politie, een advocaat, de rechtbank, rechters en andere hulpverleners. Om ervoor te zorgen dat kinderen zo goed mogelijk ondersteund worden bij deze spannende procedures werkt Defence for Children-ECPAT samen met de omringende landen BelgiŽ, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk.

Defence for Children - ECPAT is partner in het Europese programma ReAct: Reinforcing Assistance for Children victims of Trafficking, onder leiding van ECPAT-Frankrijk. Dit project heeft tot doel het versterken van de kinderrechtelijke kennis van hulpverleners die te maken krijgen met minderjarige slachtoffers van uitbuiting, zodat deze kwetsbare groep kinderen beter beschermd wordt. Er wordt binnen het project samengewerkt met ECPAT-BelgiŽ, ECPAT-Verenigd Koninkrijk, ECPAT-Duitsland en ECPAT-Frankrijk. Het project loopt van oktober 2015 tot en met oktober 2017.


Wat doen we?

Resultaten

Impact

Samenwerking

Financiering

Contact

Deel via:


Denise, 16 jaar

beeld REACT project ondersteuning slachtoffers uitbuiting gesneden.jpg

Denise (16 jaar) durfde geen aangifte te doen van mensenhandel. Naar de politie gaan was te eng, zeker na alles wat er gebeurd was. Met veel ondersteuning en uitleg krijgt ze nu meer informatie om een goede keuze te kunnen maken om wel of geen aangifte te doen.


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg