© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Organisatie

Defence for Children is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van kinderen. Defence for Children bevordert kinderrechten in Nederland en daarbuiten op basis van het VN-Kinderrechtenverdrag. Daadwerkelijke versterking van kinderrechten kan alleen gerealiseerd worden als de rechten van kinderen vastgelegd zijn in wet- en regelgeving en er continu toezicht plaatsvindt op de naleving ervan. Defence for Children gebruikt het VN-Kinderrechtenverdrag en alle daaruit voortvloeiende jurisprudentie en andere internationale verdragen als uitgangspunt om kinderrechten geïmplementeerd te krijgen en de naleving te monitoren.

Defence for Children doet dit door lobby, onderzoek, advisering, informatievoorziening, scholing en actie. Bij Defence for Children staat het kind centraal en komen de belangen van kinderen op de eerste plaats. In die zin is Defence for Children in de eerste plaats belangenbehartiger van kinderrechten. Dit krijgt mede vorm in de participatie van kinderen en jongeren in het werk van Defence for Children.


Defence for Children is onderdeel van een internationaal netwerk en bestaat uit 47 nationale secties en aangesloten leden. Vanuit Nederland versterkt Defence for Children als voorzitter vanuit Nederland het Europese netwerk van Defence for Children. Zie voor meer informatie de website van Defence for Children International.


LOGO_ECPAT_cmykzwart+348 2010.png

In Nederland vormen Defence for Children en ECPAT één organisatie. ECPAT is een netwerk van organisaties in 86 landen en voert wereldwijd campagne tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Het hoofdkantoor van ECPAT International is gevestigd in Thailand.


ECPAT-network-map_group_500p0x0.jpg

Campagne Header.jpg
Ik blijf hier!
Honderden kinderen zijn al meer dan vijf jaar in Nederland maar zij hebben geen verblijfsvergunning. Defence for Children roept op tot een wet en verblijfsrecht voor álle gewortelde kinderen in Nederland!
Algemeen camagne beeld zwart wit gesneden.jpg
Eerlijk kinderpardon!
Defence for Children, VluchtelingenWerk Nederland, INLIA, Stichting LOS en Kerk in Actie voeren campagne voor een Eerlijk Kinderpardon!
_JPM4386.jpg
Wij Blijven!
Defence for Children en Wij Blijven!, de vereniging waarbij honderden gewortelde kinderen zijn aangesloten, voeren actie voor een humaan asielbeleid.
Dontlookaway-campagne.png
Don't Look Away!
Don't Look Away is een bewustwordingscampagne over het melden van seksuele uitbuiting van minderjarigen in toerisme
Vacatures.jpg
25 jaar Kinderrechtenverdrag
2014 is een bijzonder jaar. Het VN-Kinderrechtenverdrag bestaat dan 25 jaar, in de hele wereld wordt dit gevierd. In Leiden wordt dit groots gevierd. Waarom? Omdat Leiden kinderrechtenstad bij uitstek is!

DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Right Anbi CBF