© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png
 

Vacature: Stagiair(e) afdeling Kinderrechten en Migratie

Een wereld in beweging, met kinderen die in de knel zitten of dreigen te raken, vraagt om een internationaal opererende belangenbehartiger die zowel deskundig als gepassioneerd is. Dat  is Defence for Children.

Over de organisatie
Met onze juridische expertise, die ons onderscheidt van andere kinderrechtenorganisaties, behartigen wij de belangen van kinderen en jongeren op verschillende niveaus. Als juridisch hulpverlener en adviseur staan we hen individueel of als groep bij. Indien noodzakelijk wordt nader onderzoek verricht. Als lobbyist en pleitbezorger streven we ernaar dat hun rechten in wetten en regels verankerd worden. Het VN-Kinderrechtenverdrag is daarbij ons uitgangspunt, met als aandachtsgebieden: kindermishandeling, kinderen in armoede, jeugdhulp, jeugdstrafrecht, migratie, seksuele uitbuiting en meisjesrechten. Onze focus is altijd het belang van het kind. Ons werk doen wij in Nederland maar ook in diverse landen wereldwijd via de  netwerken van Defence for Children International en ECPAT International. In Nederland werken Defence for Children en ECPAT (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children for Sexual Purposes) samen als ÚÚn organisatie onder de naam Defence for Children. Defence for Children heeft 30 medewerkers.

Vacature:
Stageperiode: Zes maanden (drie dagen per week)
Startdatum: 1 april 2018
Afdeling: Kinderrechten en Migratie
Stagevergoeding: € 150,-

Het team Kinderrechten en Migratie komt op voor de belangen van kinderen die met het migratierecht te maken hebben. Dat zijn kinderen van asielzoekers en migranten, alleenstaande minderjarige vreemdelingen en kinderen zonder verblijfsvergunning. Het non-discriminatiebeginsel uit artikel 2 van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) is de basis voor dit werk. Het IVRK geldt immers voor alle kinderen.

Werkzaamheden:
Ter ondersteuning van de helpdesk leer je als stagiair(e) kinderrechtenrapportages schrijven die een advocaat inzet ter ondersteuning in een procedure voor een kind en je beantwoordt vragen die op de helpdesk binnenkomen over kinderen die te maken krijgen met het migratierecht.


Kennis, vaardigheden en competenties:

  • je hebt affiniteit met kinderrechten en vluchtelingen;
  • je bent bijna afgestudeerd student in het Nederlands en/of Internationaal en Europees recht (in de
  • masterfase van de opleiding);
  • je denkt niet in standaard antwoorden, maar je bent creatief;
  • je bent vasthoudend en werkt accuraat;
  • je kunt zelfstandig werken;
  • goede beheersing van het Nederlands en Engels taal is een must.

Wij bieden:
Een uitdagende stage in een klein team bij een inspirerende kinderrechtenorganisatie, in een dynamische en flexibele werkomgeving in het Kinderrechtenhuis in Leiden met ruimte voor  eigen verantwoordelijkheid en initiatief.

Kinderbescherming:
Defence for Children voert een beschermingsbeleid voor kinderen. Daarom vragen wij van kandidaten bereidheid tot naleving van onze gedragscode en medewerking bij het opvragen van een  Verklaring Omtrent het Gedrag.

Ge´nteresseerd:
Stuur dan je uitgebreide CV en motivatiebrief voor 19 maart 2018 naar s.schuitemaker@defenceforchildren.nl. Geef ook aan welke vakken je hebt gevolgd die relevant zijn voor ons werk. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sander Schuitemaker: telefoon 071 - 516 09 80 (maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag).


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg