© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


WHO: 1 miljard kinderen te maken met geweld

13 februari 2018


little-girl-s-silhouette-1429693.jpg

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft naar schatting 1 miljard kinderen het afgelopen jaar met een vorm van geweld of verwaarlozing te maken gehad. Dit heeft grote gevolgen voor de rest van hun leven. Kinderen die een vorm van verwaarlozing of geweld meemaken, gaan later doorgaans meer roken en drinken dan kinderen die dit niet hebben ervaren. Ook hebben ze een grotere kans om last te krijgen van aandoeningen als angststoornissen, depressie, hiv-besmetting en kanker. Etienne Krug van de WHO: "Het heeft levenslange impact, als je in je jeugd geweld meemaakt. Het trieste feit is dat we weten wat er gedaan moet worden om geweld te voorkomen, maar dat we geen actie ondernemen."

Verschillende mensenrechtenorganisaties reageren geschokt op de publicatie van de WHO, waaronder Aloys van Rest, directeur van Defence for Children. "Helaas herkennen we de problematiek wel. Op onze Kinderrechtenhelpdesk krijgen we geregeld telefoontjes van kinderen die te ¨maken hebben met bijvoorbeeld ¨huiselijk geweld. Wij doen wat we kunnen om deze kinderen te helpen. Geweld tegen kinderen is een schending van hun fundamentele vrijheden en rechten. Kinderen zijn bijzonder kwetsbaar en hebben recht op extra bescherming. Het is daarom goed dat volgende week 30 ministers in Stockholm gaat zoeken naar oplossingen voor dit wereldwijde probleem."

De oplossing ligt volgens de WHO en verschillende mensenrechtenorganisaties in de 'Inspire-richtlijnen', zeven actiepunten om geweld tegen kinderen te voorkomen. Deze richtlijnen zijn vastgesteld door de WHO, UNICEF en the Global Partnership to End Violence Against Children. In deze richtlijnen staat onder andere dat er goede wetten moeten komen tegen geweld en dat de overheid zorg moet dragen voor genoeg financiŽle middelen voor een gezin en ouders moet ondersteunen bij het opvoeden.

Deze week vindt er een internationale conferentie plaats in Zweden waar gesproken zal worden over het voorkomen van alle vormen van geweld tegen kinderen. Bij de conferentie zullen dertig ministers aanwezig zijn. Het lijkt een historische kans om geweld tegen kinderen te stoppen.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg