© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Jongeren op campagne voor kinderrechten

2 maart 2017


actie kieswijzer.jpg

PERSBERICHT: Jongeren die zich druk maken om het welzijn van andere jongeren lanceren deze week de campagne: Stem voor Kinderen. De jongeren trekken samen met Defence for Children met de 'Kieswijzer Kinderrechten' langs de grote verkiezingsdebatten om de kiezers te laten weten dat het op 15 maart óók over hun lot gaat. Zij dagen de politieke partijen uit om de komende vier jaar aan de slag te gaan voor alle 3,5 miljoen kinderen in Nederland.
 
Met uw stem bepaalt u op 15 maart het lot van deze toekomstige generatie. In de Kieswijzer Kinderrechten op www.stemvoorkinderen.nl zijn de verkiezingsprogramma's van 11 politieke partijen op kinderrechten door Defence for Children vergeleken. De partijen GroenLinks, PvdA, SP, D66 en ChristenUnie nemen in hun verkiezingsprogramma's het VN-Kinderrechtenverdrag en andere internationale verdragen serieus. Zij vertalen deze in investeringen in kinderrechten, in jeugdhulp, aanpak kindermishandeling, verblijfsrecht voor gewortelde kinderen, armoedebestrijding en internationale samenwerking.

Het lot van gewortelde kinderen, waarvan meer dan 95% na een verblijf van vijf jaar in Nederland wordt afgewezen voor het Kinderpardon en kinderen die opgroeien in armoede en die hierdoor te maken krijgen met onder andere sociale uitsluiting liggen in de handen van de kiezer. Beide groepen staan op dit moment in de wacht, waardoor zij zich niet goed kunnen ontwikkelen. De partijen D66, GroenLinks, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en SP schrijven in hun verkiezingsprogramma dat gewortelde kinderen na vijf jaar verblijf in Nederland een verblijfsvergunning moeten krijgen, zodat ze zekerheid krijgen over hun toekomst. Bestrijding van armoede onder gezinnen met kinderen staat op meerdere concrete beleidsmaatregelen bij het CDA, ChristenUnie, D66, DENK, GroenLinks en PvdA. Hiermee werken ze aan een versterking van kinderrechten en vergroten ze het welzijn van kinderen in Nederland.
 
Nederlandse jongeren maken zich zorgen over leeftijdsgenoten in kwetsbare situaties en vragen politieke partijen dringend om daar werk van te maken. Jongeren die mishandeld worden, in armoede leven of gevlucht zijn uit een ander land verdienen volgens hen de meeste aandacht.
 
Vanaf zondag 5 maart start het campagneteam de campagne Stem voor Kinderen om 19:45 uur bij het Carré-debat van RTL bij Theater Carré in Amsterdam. 

De jongeren zijn aanwezig bij:
Zondag 5 maart: lancering campagne bij RTL-Debat, Theater Carré, Amsterdam
Maandag 13 maart: EenVandaag Debat, Erasmus Universiteit, Rotterdam
Dinsdag 14 maart: NOS slotdebat, Statenpassage, Tweede Kamer, Den Haag

Credits foto: Jaco Klamer


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg