© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Margrite Kalverboer benoemd tot nieuwe Kinderombudsman

5 april 2016


Kalverboer.jpg

Op 5 april heeft de Tweede Kamer gestemd over de invulling van de vacature voor Kinderombudsman. Op nummer ťťn op de voordrachtlijst die aan de leden van de Kamer ter stemming is voorgelegd stond Prof. Dr. Mr. Margrite Kalverboer. Zij is door een grote meerderheid van de Tweede Kamer gekozen en wordt 20 april beŽdigd. Defence for Children feliciteert haar van harte met haar benoeming. Zij is uiteraard ook trots op oud-collega Carla van Os die als tweede kandidaat op de lijst stond.


Aloys van Rest, directer Defence for Children: "Met Margrite Kalverboer komt er een Kinderombudsman met grote wetenschappelijke kennis. Een kinderrechtenexpert, die wetenschap en praktijk heel goed met elkaar weet te verbinden."

Defence for Children is trots op het feit dat oud-collega Carla van Os als tweede kandidaat op de lijst stond. Carla van Os heeft jaren met veel succes kinderrechten verdedigd in het migratierecht. Sinds anderhalf jaar werkt zij bij het Onderzoeks- en Expertisecentrum voor Kinderen en Vreemdelingenrecht van de Rijksuniversiteit Groningen.


Voor Defence for Children is het belangrijk dat het Instituut Kinderombudsman haar onafhankelijkheid, mandaat, zichtbaarheid en haar budgetten behoudt. Een Kinderombudsman is nodig om de toepassing van het kinderrechtenverdrag te controleren en om klachten van kinderen en jongeren in behandeling te nemen. De Kinderombudsman is er voor de kinderen. De participatie van kinderen en jongeren in het werk van de Kinderombudsman is belangrijk. Geef jongeren een stem in beleid en praktijk en luister serieus naar hen.


Een belangrijk inhoudelijke aandachtspunt dat de nieuwe Kinderombudsman gelijk kan oppakken is het vluchtelingenvraagstuk in Nederland. Kinderen van vluchtelingen die het afgelopen jaar naar ons land zijn gekomen hebben recht op goede huisvesting, gezondheidszorg en bescherming. Daarnaast mogen ook de honderden in Nederland gewortelde en geboren kinderen niet vergeten worden. Zij leven al jaren, soms al langer dan 13 jaar, in onzekerheid of ze wel of niet in Nederland mogen blijven.
Als tweede speerpunt wil Defence for Children benadrukken dat er noodzakelijke verbeteringen in de jeugdzorg nodig zijn. De jeugdwet wordt de komende periode geŽvalueerd. Er is uiteraard een rol voor de Kinderombudsman weggelegd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de zorg en de bescherming die kinderen en jongeren nodig hebben gewaarborgd blijft.

Defence for Children ziet uit naar een goede samenwerking, zodat kinderrechten in Nederland nog beter geborgd worden.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg