© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Jeugdstrafrecht, beginselen, wetgeving en praktijk

3 juli 2017


rechter.jpg

Dit jaar is de 2e herziene uitgave verschenen van het boek Jeugdstrafrecht Beginselen, wetgeving en praktijk van Jolande uit Beijerse, hoofddocent straf(proces)recht aan de Erasmus Universiteit. Het boek geeft inzicht in de geschiedenis en de actuele ontwikkelingen op onderwerpen zoals het adolescentenstrafrecht, de inverzekeringstelling, het verblijf in de politiecel, vrijheidsbeneming en jeugdsancties. In ieder hoofdstuk wordt aandacht besteed aan de vraag in hoeverre de Nederlandse regelingen aansluiten bij relevante bepalingen uit het VN-Kinderrechtenverdrag. 

Jeugdigen tot 18 jaar hebben, ongeacht van welk feit ze worden verdacht, recht op een behandeling volgens aparte wetgeving uit het VN-Kinderrechtenverdrag waarbij speciaal daarvoor aangestelde autoriteiten zijn betrokken en, na veroordeling, op aparte op opvoeding gerichte jeugdsancties.


Het jeugdstrafrecht wordt in het boek niet behandeld vanuit het systeem van de wet, maar vanuit de gang van zaken in de rechtspraktijk. De vele praktijkvoorbeelden en citaten ter illustratie van de achtergrond van de huidige bepalingen, maken dit boek zeer toegankelijk. Volgens Defence for Children is dit echt een aanrader voor iedereen die in de werking en achtergronden van het Nederlandse jeugdstrafrecht geÔnteresseerd is.

Het boek kan besteld worden via Maklu.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg