© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png



 


Mobina krijgt een verblijfsvergunning!

1 februari 2018


P1050012.jpg

Mobina (11 jaar) en haar zus Hanieh (14 jaar) hebben na acht jaar verblijf in Nederland eindelijk te horen gekregen dat zij mogen blijven. Eind vorig jaar hebben zij een aanvraag ingediend voor een verblijfsvergunning op grond van het beleid voor verwesterde Afghaanse meisjes. De IND heeft nu besloten om aan hen een verblijfsvergunning te verlenen. “Ik was echt heel blij toen ik het hoorde van mijn advocaat” vertelt Mobina.

De Kinderrechtenhelpdesk van Defence for Children ondersteunde de advocaat van Mobina en haar zus Hanieh. Defence for Children is verheugd dat Mobina en haar zus Hanieh mogen blijven, maar maakt zich ernstige zorgen over de dreigende uitzetting van andere kinderen naar Afghanistan.

Al eerder vroegen acht mensenrechtenorganisaties, waaronder Defence for Children, om te stoppen met de uitzettingen van kwetsbare mensen naar Afghanistan. Uit verschillende onderzoeken en uit het meest recente Algemeen Ambtsbericht van het ministerie van Buitenlandse Zaken blijkt dat de veiligheidssituatie in Afghanistan de afgelopen tijd ernstig is verslechterd. Nederland gaat echter onverminderd door met het gedwongen uitzetten van mensen, onder wie ook kwetsbare mensen zoals gezinnen met kinderen, naar Afghanistan.

Mobina was ook lid van de Ik Blijf Hier groep. Veel van de kinderen die zijn aangesloten bij de Ik Blijf Hier groep zitten nog altijd in onzekerheid over hun verblijfsrecht. Op www.zezijnalthuis.nl vragen bekende Nederlanders zoals Anouk, Jan Terlouw, Wendy van Dijk, Humberto Tan, Angela Groothuizen, Arie Boomsma, Katja Schuurman en vele anderen zoveel mogelijk steun voor ongeveer 400 kinderen die langer dan vijf jaar in Nederland verblijven. Met die steun willen zij de landelijke politiek overtuigen om deze kinderen een definitief thuis te geven in Nederland.

Teken de petitie op www.zezijnalthuis.nl.




Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg