© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Blog ambassadeur Salome: Geef niet op!

18 mei 2017


Ambassadeur Salome van Ik Blijf Hier: Leven in onzekerheid

Ambassadeur_Salome_417x299.jpg


Het leven in onzekerheid was zwaar. Ik ben als een 10-jarig meisje naar Nederland gekomen. Ik wist niet wat ik van Nederland moest verwachten. Ik heb die 10 jaar in asielzoekerscentra’s doorgebracht, wat ik overigens als klein en stressvol heb ervaren. Een kind hoort buiten met haar leeftijdgenootjes te spelen, maar ik had al op jonge leeftijd te maken met advocaten en rechtzaken. Buiten dat om, was er ook niet veel te doen voor mij als kind. Ik heb nooit op een sport gezeten of buitenschoolse activieteiten gedaan. Het leven voor mij zag eruit als, naar school gaan en thuis te horen krijgen dat er naar onze advocaat gebeld moest worden. Zo zag niet alleen mijn leven eruit, maar ook van vele andere kinderen. Zo zijn zes jaar van mijn leven verlopen. Het meest verschrikkelijke gevoel wat je hebt in die tijd is onzekerheid. Je weet niet waar je morgen zult zijn. Zal je morgen gewoon op school zitten? Of zit je morgen in het vliegtuig welke al klaar staat om naar je herkomstland te vertrekken? Niemand had het antwoord op mijn vraag. Zes jaar lang heb ik met mijn familie in die onzekerheid geleefd. Die jaren hebben veel met mij gedaan als kind. Ik ben op een hele jonge leeftijd volwassen geworden.

Actie
Vier jaar geleden heb ik met Defence for Children een presentatie aan de kamerleden gegeven over het leven in asielzoekerscentra’s.

“Je mag blijven!”
Het was 09:00 in de ochtend en onze advocaat belde mij. Toen ik opnam hoorde ik van hem dat we verblijfsvergunning hadden gekregen. Het was een moment van vreugde. Er viel zoveel last af van mijn schouders. Ik kon me eindelijk focussen op mijn toekomst in zekerheid. Ik hoefde niet meer bang te zijn dat ik uitgezet zou worden. Ik mocht gewoon in Nederland blijven. Na zes jaar strijden was het ons gelukt.

Grote plannen voor de toekomst
Nu gaat het goed met ons. Ik studeer en heb grote plannen voor in de toekomst. Na dat ik mijn rechtenstudie heb afgerond, wil ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie gebruiken om mensen te helpen die de hulp nodig hebben. Verder hoop ik dat er in de toekomst meer mensen onderling rekening met elkaar zullen houden

Geef niet op
Ik heb ook jarenlang moeten vechten om uiteindelijk te krijgen wat ik wilde. Geef niet op, vecht voor alles wat je wilt in het leven en je zult het behalen. Buiten dat om, blijf vooral naar school gaan en je best doen. De kennis die je daar opdoet pakt niemand van je af. Werk aan jezelf. De procedures heb je niet in de hand, maar jezelf ontwikkelen wel. Later zul je er geheit profijt van hebben.

Ambassadeur Ik Blijf Hier
Ik weet precies in welke situatie al deze kinderen zitten. Ik ken het gevoel, het verdriet, de stress. Het is oneerlijk dat kinderen de dupe van zo’n treurige situatie worden. Daarom wil ik me inzetten voor kinderrechten en mijn best doen om te laten zien dat dit niet zo langer verder kan gaan.

Oproep aan de Tweede Kamer
Stelt u zich eens voor dat u dit zou moeten meemaken. Hoe zou u vinden als uw kind zo’n onzekere jeugd zou hebben? Het kan anders zijn. Nederland kan anders omgaan met deze situaties, meer kindvriendelijk. Ik verzoek u vriendelijk om verandering in deze situatie te brengen, het kan niet meer langer zo doorgaan. Gewortelde kinderen verdienen om in Nederland te blijven.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg