© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Minister Kaag volgt gevolgen weeshuistoerisme

13 maart 2018


tweede-kamer-stoeltjes.jpg

Minister Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft op 5 maart met een Kamerbrief gereageerd op vragen van VVD-Kamerlid Becker over weeshuistoerisme. In de brief geeft zij aan op de hoogte te zijn van de kritiek op vrijwilligerswerk in weeshuizen en de negatieve effecten die vrijwilligerswerk op kinderen kan hebben en de ontwikkelingen nauw te volgen, onder meer via contacten met het Better Care Network Netherlands, waar Defence for Children voorzitter van is.

Het Better Care Network Netherlands vroeg eind 2017 via campagne aandacht voor de schadelijke gevolgen van weeshuistoerisme. De minister vindt het positief dat er meer aandacht is voor de valkuilen en negatieve effecten van vrijwilligerswerk in weeshuizen door actie, voorlichting en bewustwording. Daarnaast vindt zij het positief dat jongeren onderling met elkaar in discussie gaan over deze problematiek: “Het is een goede zaak dat jongeren hun blik verbreden, internationale en interculturele ervaring opdoen en nadenken over en zich inzetten voor minder armoede en meer inclusieve, duurzame ontwikkeling. Zaak is dat zij zich daar adequaat op oriŽnteren.”

De rol van het ministerie van Buitenlandse Zaken in het ontmoedigen van Nederlandse vrijwilligers naar weeshuizen is volgens de minister beperkt. Ze benadrukt dat potentiŽle vrijwilligers een eigen verantwoordelijkheid hebben om zichzelf goed te oriŽnteren, zichzelf goed voor te bereiden en zich niet te laten misleiden. Het ministerie vindt dit belangrijk, en refereert in haar uitingen naar de problematiek en naar de richtlijnen van verantwoord vrijwilligerswerk. Daarnaast wordt er bezien of de websites van ambassades relevante informatie hierover kunnen opnemen.

Klik hier voor de Kamerbrief van minister Kaag over weeshuistoerisme, d.d. 5 maart 2018.
Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg