© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


Lid International Roundtable on Human Rights in Tourism

13 september 2017


Palmbomen + strand.png

Eind juni is Defence for Children-ECPAT lid geworden van de International Roundtable on Human Rights in Tourism en heeft deelgenomen aan de conferentie over de bevordering van mensenrechten in toerisme, die werd georganiseerd in Frankfurt. De organisatie waarin ngo's, en toerismeondernemingen en organisaties werkzaam in toerisme deelnemen is actief sinds 2012 en heeft als doel praktische ondersteuning te geven bij de uitvoering van de UN Guiding Principles on Business and Human Rights in de toerisme sector.

Op dit moment heeft de International Roundtable on Human Rights in Tourism 28 leden uit vijf landen. In 2017 het 'International Year on Sustainable Tourism for Development' wil de organisatie zich verder uitbreiden. De conferentie in Frankfurt was daartoe een middel en diende als platform om ervaringen te delen, kennis te vergaren en te netwerken. Er is gekeken naar mensenrechten in de horecasector, in hotels in Londen en naar de mensenrechten impact assessments in toeristische bestemmingen van reisorganisatie Kuoni (waar Shoestring en Koning Aap onder vallen).


Daarnaast zijn verschillende Nationale Actieplannen inzake mensenrechten in de private sector van verschillende landen besproken, waaronder Nederland, waar toerisme niet als sector gedefinieerd is. In Nederland is ANVR, ook lid van de International Roundtable, bezig om samen met onder andere Defence for children-ECPAT en het ministerie van Buitenlandse Zaken te kijken naar mogelijkheden voor een Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) Convenant Toerisme.


Meer informatie

Klik hier voor de website van Human Rights in Tourism met adviezen, hulpmiddelen en trainingen voor mensenrechten in de toeristische sector.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg