© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png 


'Vertrouwenspersoon per sportclub als aanpak misbruik'

12 juli 2017


nat rapp seksueel misbruik in de sport 2 klein.jpg

Afgelopen dinsdag 4 juli vond een Inspirations bijeenkomst plaats, georganiseerd door ECPAT Youth, de jongerengroep van Defence for Children - ECPAT. Dit keer was het onderwerp ‘Seksueel Misbruik in de Sportwereld’. De spreker was niemand minder dan Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen. Wat mevrouw Dettmeijer vooral benadrukte is dat seksueel misbruik overal voorkomt in het dagelijks leven en niet alleen in de sportwereld. Het is een samenspel van de dader, de slachtoffer en de situatie.


Dettmeijer: "Het is enorm moeilijk om seksueel misbruik te voorkomen, maar er zijn altijd maatregelen die genomen kunnen worden. Als het gaat om de aanpak seksueel misbruik in de sportwereld zou het een goed begin zijn om voor elke sportclub een vertrouwenspersoon beschikbaar te stellen. Een van de grootste problemen blijft namelijk dat de drempel enorm groot blijft voor slachtoffers om een melding te maken van seksueel misbruik."

Ook is het volgens Dettmeijer belangrijk dat sportverenigingen meer gaan werken met VOG's als er nieuw personeel wordt aangenomen en dat ook de referenties van voorgaande werkgevers goed worden gecheckt. Daarnaast moeten mensen alerter worden als het gaat om seksueel misbruik. Vaak worden er door slachtoffers van seksueel misbruik meerdere signalen afgegeven. Hierbij kan gedacht worden aan gekke uitspraken, blauwe plekken etc. Het is belangrijk dat omstanders hier op gaan letten en op dit soort signalen ingaan.


Deze editie van Inspirations was erg inspirerend, de volgende bijeenkomst staat gepland op 4 oktober om 19:00 uur in het Kinderrechtenhuis in Leiden. Dit keer in de vorm van een Seminar over Sexting.


Deel via:


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg