© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png


 

Handboek Internationaal Jeugdrecht

Een toelichting op het VN-Kinderrechtenverdrag en andere internationale regelgeving voor (juridische) professionals die voor en met kinderen werken en voor studenten in het hoger onderwijs.DC_Handboek_Int_Jeugdrecht_new.jpg

Het handboek is te bestellen via deze website of u kunt het zelf bestellen bij uw boekhandel. Bestel hier het Handboek Internationaal Jeugdrecht!

De toepassing van het VN-Kinderrechtenverdrag blijkt in de praktijk echter niet eenvoudig. Daarom is gedegen kennis nodig over de rechten van kinderen. Het Handboek Internationaal Jeugdrecht geeft een uitvoerige uiteenzetting van de inhoud en betekenis van de artikelen uit het VN-Kinderrechtenverdrag. Daarnaast wordt de internationale regelgeving die de (rechts)positie van kinderen raakt, uitgediept.


In het handboek komen naast internationale regelgeving ook de Nederlandse wetgeving, beleid en jurisprudentie uitgebreid aan bod. In de afzonderlijke hoofdstukken worden het internationaal familierecht, kinderrechten en migratie, jeugdstrafrecht en de uitbuiting van kinderen besproken. Er is aandacht voor zeer uiteenlopende thema's: van kinderarbeid tot gezinshereniging, van leerplicht tot herstelrecht, van adoptie tot meisjesbesnijdenis, van spelen tot ondertoezichtstelling, van kindermishandeling tot drugsmisbruik, van discriminatie tot seksueel misbruik, van alimentatie tot alleenstaande minderjarige vreemdeling, van vaccinaties tot kindsoldaten. Het handboek biedt daarmee alle relevante internationale en nationale informatie die voor de toepassing van kinderrechten van belang zijn.


Het Handboek Internationaal Jeugdrecht is uitgegeven door Defence for Children, met medewerking van de Universiteit Leiden, en mede mogelijk gemaakt  door een substantiŽle bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kader van de voorlichtingsactiviteiten van het Kinderrechtencollectief.


Meer informatie

Redactie: drs. Mirjam Blaak, prof. mr. drs. MariŽlle Bruning, mr. Manon Eijgenraam, drs. Majorie Kaandorp en mr. Stan Meuwese.
Uitgever: Defence for Children, november 2012
ISBN 978-90-74270-30-4
Aantal pagina's: 1096
Prijs: € 75,-


Tweets


DEFENCE FOR CHILDREN WORDT ONDERSTEUND DOOR:

NPL logo 2013 .png
ministerie.png
Plan.jpg
kinderpostzegels.png
unicef.png
ministerie2.png
Save the Children logo vierkant 2.jpg
1.png
logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Anbi CBF

Ik blijf hier! - Teken de petitie!

20160425_1230_DC_Campagne_Popup(1).jpg