Scroll down

Alternate Text

Handboek Internationaal Jeugdrecht

Een toelichting op het VN-Kinderrechtenverdrag en andere internationale regelgeving voor (juridische) professionals die voor en met kinderen werken en voor studenten in het hoger onderwijs. Het handboek is te bestellen via deze website of u kunt het zelf bestellen bij uw boekhandel.

De toepassing van het VN-Kinderrechtenverdrag blijkt in de praktijk echter niet eenvoudig. Daarom is gedegen kennis nodig over de rechten van kinderen. Het Handboek Internationaal Jeugdrecht geeft een uitvoerige uiteenzetting van de inhoud en betekenis van de artikelen uit het VN-Kinderrechtenverdrag. Daarnaast wordt de internationale regelgeving die de (rechts)positie van kinderen raakt, uitgediept.

In het handboek komen naast internationale regelgeving ook de Nederlandse wetgeving, beleid en jurisprudentie uitgebreid aan bod. In de afzonderlijke hoofdstukken worden het internationaal familierecht, kinderrechten en migratie, jeugdstrafrecht en de uitbuiting van kinderen besproken. Er is aandacht voor zeer uiteenlopende thema's: van kinderarbeid tot gezinshereniging, van leerplicht tot herstelrecht, van adoptie tot meisjesbesnijdenis, van spelen tot ondertoezichtstelling, van kindermishandeling tot drugsmisbruik, van discriminatie tot seksueel misbruik, van alimentatie tot alleenstaande minderjarige vreemdeling, van vaccinaties tot kindsoldaten. Het handboek biedt daarmee alle relevante internationale en nationale informatie die voor de toepassing van kinderrechten van belang zijn.

Het Handboek Internationaal Jeugdrecht is uitgegeven door Defence for Children, met medewerking van de Universiteit Leiden, en mede mogelijk gemaakt  door een substantiële bijdrage van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in het kader van de voorlichtingsactiviteiten van het Kinderrechtencollectief.

Meer informatie

Redactie: drs. Mirjam Blaak, prof. mr. drs. Mariëlle Bruning, mr. Manon Eijgenraam, drs. Majorie Kaandorp en mr. Stan Meuwese.
Uitgever: Defence for Children, november 2012
ISBN 978-90-74270-30-4
Aantal pagina's: 1096
Prijs: € 75,-

Bestel hier het Handboek Internationaal Jeugdrecht!

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee