© Powered by SiteSpirit

 

logo_DFC_03.png


 


Weinig aandacht voor kinderrechten in de nieuwe mensenrechtenstrategie ‘Verantwoordelijk voor vrijheid’

9 juni 2011


Het Kinderrechtencollectief, Better Care Network en de het ngo kennisforum Violence Against Children hebben in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Buitenlandse Zaken voor het Algemeen Overleg op 14 juni aanstaande extra aandacht gevraagd voor kinderrechten in de nieuwe mensenrechtenstrategie 'Verantwoordelijk voor vrijheid' van minister Rosenthal.


Men hoeft alleen maar te kijken naar wat er nu gebeurt in de Arabische wereld om te weten dat ontwikkeling van welvaart en democratie alleen mogelijk is als de rechten van kinderen en jongeren gewaarborgd zijn. Nederland moet een voortrekkersrol blijven vervullen in de bestrijding van geweld tegen kinderen wereldwijd en het bevorderen van hun rechten op het gebied van onderwijs, gezondheid en participatie in de maatschappij. 


Kinderrechten zijn een gezamenlijke verantwoordelijkheid van alle partijen bij het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind en kunnen binnen Europa dus niet worden afgestoten naar of overgelaten worden aan een of meerdere andere landen. De kinderrechtenorganisaties vragen om een blijvende actieve bijdrage van de Nederlandse overheid aan de bevordering van kinderrechten op internationaal niveau.

Lees meer in de brief van Nederlandse kinderrechtenorganisaties.Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws
en lees de gratis nieuwsbrief.

MELD U AANTweets


Defence for Children wordt gesteund door

NPL logo 2013 .png ministerie.png Plan.jpg kinderpostzegels.png Unicef_logo_pos_payoff.jpg ministerie2.png Save the Children logo vierkant 2.jpg logo daphne.jpg tellme_03.jpg logo EU.jpg

Volg ons
Twitter Facebook RSS
Right Anbi