Scroll down

Alternate Text
News banner

Uitnodiging: 11 juni seminar online pesten

--- Onze spreker voor de seminar, Mitch van Geel, is helaas verhinderd wegens ziekte. De seminar van dinsdag 11 juni gaat daarom niet door. Houd onze Facebook en website in de gaten voor een nieuwe datum in het najaar! ---

Online pesten, cyberpesten of digitaal pesten; het zijn allemaal termen die we gebruiken voor pesten via sociale media, zoals Facebook, Instagram, Whatsapp, chatrooms en meer. Via deze sociale media kunnen dreigende berichten, belastende filmpjes of foto’s gedeeld worden of kan iemand uitgescholden worden. Online pesten voelt vaak veilig voor de dader omdat deze anoniem kan blijven. Het is dan vaak ook lastiger om de daders te pakken dan bij fysiek pesten.

Van slaapproblemen tot meer zelfmoordpogingen: de gevolgen van pesten kunnen groot zijn. Het is belangrijk om dit onderwerp onder de aandacht te brengen bij jongeren, ouders, maar ook leerkrachten en andere medewerkers in het onderwijs en om samen de strijd tegen pesten aan te gaan. Defence for Children – ECPAT Youth organiseert daarom een seminar pesten op dinsdag 11 juni van 19.30 – 21.00 uur in het Kinderrechtenhuis (Hooglandse Kerkgracht 17G) in Leiden.

Mitch van Geel

Mitch van Geel Mitch van Geel is universitair docent bij de Universiteit Leiden en doet onder andere onderzoek gericht op pesten en cyberpesten tussen jongeren. Hij analyseert hierbij wat de mogelijke gevolgen zijn van pesten, maar doet ook onderzoek naar welke jongeren de grootste kans hebben om dader of slachtoffer van (cyber)pesten te worden.

Tijdens deze seminar gaat Mitch van Geel, universitair docent en onderzoeker, in op vragen als ‘Wat is cyberpesten?’, ‘Wat zijn de gevolgen?’, ‘Wat doe je als jij of iemand om je heen slachtoffer wordt van cyberpesten?’ en nog veel meer. Daarnaast is er volop ruimte om ervaringen te delen zowel tijdens de seminar als tijdens de afsluitende borrel.

Interesse? Meld je aan via inspirations@defenceforchildren-ecpat.nl en geef aan met hoeveel personen je wilt komen. De entree is gratis.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Opsporing online kindermisbruik in de EU blijft mogelijk dankzij verlening tijdelijke wetgeving

Sinds 21 december 2020 is een nieuwe Europese privacywetgeving van kracht, waardoor bedrijven als Meta en X geen softwar…


Lees meer

Voorkom een gat in het detecteren van online kindermisbruik

Het aantal meldingen van online beeldmateriaal van kindermisbruik stijgt al jaren, aldus de politie in hun jaarverslag 2…


Lees meer

Aanpassingen EU-verordening online kindermisbruik leiden tot minder signalering

De Europese Commissie presenteerde in mei 2022 de verordening om online seksueel kindermisbruik tegen te gaan. Sindsdien…


Lees meer
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Door gebruik te maken van onze website gaat u akkoord met ons beleid. Privacy verklaring
Ja
Nee